Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je radove na rekonstrukciji puta od Društvenog doma u Saničanima do Rakelića.

Riječ je o dionici lokalnog puta u dužini od tri kilometra koji je predviđen godišnjim planom za uređenje kako bi se mještanima obezbijedili bolji uslovi za odvijanje saobraćaja i život uopšte.

„Na licu mjesta smo se uvjerili da radovi ,koji su na početku, idu predviđenom dinamikom“ , izjavio je Đaković novinarima.

On je potvrdio da kao i svake godine, poslije snijega dolaze i problemi sa rupama na putevima, naročito onim starijim i već oštećenim, kao što je bio i ovaj.

Za mještane Saničana i Rakelića ovo puno znači koji ističu da je na ovom putnom pravcu bilo puno udarnih rupa.

„Sada će ovo biti kvalitetno sanirano i mi smo prezadovoljni, hvala lokalnoj zajednici i svima koji su dio ovog projekta“, rekao je mještanin Dragan Bojanović.

Rok za završetak radova je 90 dana, a radovi bi, ako vrijeme posluži, mogli biti završeni ranije.

Ovi radovi su dio Projekta „Hitan oporavak od poplava“, a u pitanju su kreditna sredstva kojima se Grad Prijedor zadužio, a Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivrede sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata i Gradskom upravom Prijedor implementira ovaj projekat, čija je vrijednost oko 300.000 KM.

Inače, u okviru ovog projekta je i rekonstrukcija Rudničke ulice u centru grada u dužini od 3.000 metara, koja je u toku, a vrijednost ovih radova je oko 58.550 KM.

Prijedorgrad.org