U svijetu od šećerne bolesti boluje 425 miliona ljudi, a od toga je 199 miliona žena. Dvije od pet su u reproduktivnoj dobi, što je njih više od 60 miliona.

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica) te na 23 javne lokacije svim zainteresovanim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara…

Dozvolite da vam stručno osoblje približi činjenice i probudi svijest o važnosti prevencije.

Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima stiže u Prijedor, na Mali trg, 1.aprila od 10:00 do 16:00 časova.

-BESPLATNO mjerenje šećera u krvi
-Stručno SAVJETOVANJE na temu dijabetesa
-Edukacija i OBUKA o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi
-KONTROLA i ZAMJENA aparata za mjerenje šećera u krvi
-Povećanje SVIJESTI o zdravlju, a prije svega o rizicima dijabetesa
-RANO otkrivanje bolesti i PRAVODOBNO savjetovanje od strane medicinskih stručnjaka
-Ukazivanje na značaj PREVENCIJE dijabetesa kao i na OPTIMALNO regulisanje vrijednosti glukoze u krvi
-Besplatni UZORCI Wellion proizvoda za osobe oboljele od dijabetesa