U okviru 18.kola Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora sa ubjedljivih 4:0 porazili su ekipu Sloge iz Doboja.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su “zaprijetili” domaći u 13.minuti preko raspoloženog Vojnovića koji je oprobao šut sa oko 25 metara ali je lopta otišla pored gola.

Tri minute kasnije korner za goste, nakon gužve lopta je došla do Borisa Andrića koji šutira kroz “šumu” nogu sa 10-ak metara ali Hamzabegović, iako “pokriven” odlično reaguje i brani.

Kazna za ovaj promašaj Dobojlije je stigla u 20.minuti.

Nakon centaršuta Pecelja sa lijeve strane i pokušaja Pekije i Dekića, golman Matović izbija loptu koja dolazi do Kukića koji sa 12-13 metara loše zahvata loptu u želji da šutira, ali ona na “petercu” stiže do Demira Jakupovića koji je neometan šalje u mrežu za 1:0.

Vojnović je pokušao iz daljine u 37.minuti, ljevicom sa 25 metara ali golman gostiju krajnjim naporom izbija u korner.

Igrala se posljednja minuta prvog dijela igre kada Šakić požrtvovano osvaja loptu na oko 35 metara od svog gola, potom na lijevom krilu dobija odličnu loptu od Lolića i centrira za Jakupovića koji glavom sa 10-ak metara šalje loptu u dalji ugao gola protivnika za 2:0.

Prvu priliku u nastavku ima Vojnović koji poslije kornera u 57.minuti šutira sa ivice šesnaesterca ali malo preko prečke.

Ipak, njegovi dalekometni pokušaji urodili su plodom tri minute kasnije kada jednu odbijenu loptu na sredini sa oko 18 metara odličnim udarcem iz prve šalje u donji desni ugao Matovića za 3:0.

Mladi Miloš Kukić trudio se da u svom prvom predstavljanju u zeleno-crnom dresu pred prijedorskom publikom postigne pogodak ali lopta ga nije “slušala”.

Najbliži golu bio je u 62.minuti kada je iskosa sa desne strane sa 12-13 metara pokušao iznenaditi gostujućeg čuvara mreže koji je ipak bio uspješniji.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu gosti su propustili u 65.minuti.

“Rezervista” Lukić je odlično izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane sa 20-ak metara, Hamzabegović krajnjim naporom brani, pritrčava Radovanović, ali i njegov pokušaj iz neposredne blizine sjajno zaustavlja domaći čuvar mreže.

Konačan rezultat 4:0 postavio je svojim drugim pogotkom Vojnović.

Izveden je korner za Prijedorčane, u gužvi je pokušao Pekija, lopta se odbila do “plejmejkera” domaćih koji sa 15 metara šalje “projektil” pod prečku.

U posljednjim trenucima susreta odličnu šansu imao je Jaćimović, ali njegov šut odlično brani golman Sloge.

Rudar-Prijedor je ovom pobjedom ostao na čelu tabele sa 41 bodom i boljom gol-razlikom od drugoplasirane Zvijezde 09 koja ima isti bodovni saldo.

Narednog vikenda igra se derbi prvenstva a u Prijedor stiže upravo rival iz Etno sela Stanišić.

Rudar-Prijedor: Sloga (D) 4:0 (2:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Milan Docić (Banja Luka)
Strijelci: Jakupović u 20. i 45., Vojnović u 60. i 72.minuti
Žuti kartoni: Hadžimujić (Sloga)

Rudar-Prijedor
Hamzabegović, Pecelj, Davidović, Pekija, Dekić, Marić, Vojnović, Šakić(Ćatić),Lolić(Gavranović), Jakupović, Kukić (Jaćimović)

Sloga (Doboj)
Matović, Janković, Andrić, Lazić, Drakul, Hadžimujić(Aličić), Kojić(Lukić), Gavrić(Subašić), Ivešić, Ristić, Radovanović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com