humano brdo logoPorodica Jasima Okića i njegove supruge iz Raškovca broji sedmoro zlatne djece. Nijedno od od njih nije još punoljetno, niti su doživjeli da imaju svoju kuću u kojoj bi provodili svoje djetinjstvo, dočekivali svoje prijatelje i mirno spavali pod svojim vlastitim krovom.

Jasima mnogi poznaju kao jednog poštenog i radnog čovjeka ali na žalost on nije u mogućnosti da sam napravi kuću za svoju mnogobrojnu porodicu. Sa toliko male djece Jasim i supruga imaju i drugih problema, kako prehraniti porodicu i omogućiti im najosnovnije stvari za život.

Udruženje Humano Brdo inače pomaže ovu familiju sa paketima hrane ili drvima, ali ovoga puta želimo da pokrenemo akciju za izradu temelja kuće, za čiju dalju izgradnju će najvjerovatnije familija dobiti pomoć od gradskih institucija.

Akciju će voditi koordinatori Velid Rizvanović i Muhamed Dedić.

Obračun za temelj kuće iznosi otprilike 6.500 KM – do 7.000 KM, a na nama je da taj iznos pokušamo sakupiti uz vašu pomoć.

Pozivamo sve članove Humanog Brda, humaniste i sve ljude dobre volje da se odazovu na ovu akciju kako bi smo što prije mogli startovati sa radovima.

Ukoliko imate nekih pitanja i sugestija povodom akcije javite nam se na e-mail adresu: humano.brdo@live.at .

Bankverbindung:
Oberbank Traun | IBAN : AT 901 500 300 761 068 915 | BIC : OBKLAT2L
pay pal: humano.brdo@live.at

Humano-brdo.com