Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je danas sa predstavnicima novoformiranog Udruženja navijača Fudbalskog kluba Partizan.

Pored više aktuelnih sportskih i uopšte životnih tema, razgovor je vođen i o obilježavanju velikog jubileja ovdašnjeg Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor.

Naime, članovi ovog Udruženja navijača izrazili su želju da pomognu u realizaciji proslave 90. rođendana Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor.

U delegaciji pomenutog Udruženja bili su i Petar Jelić, proslavljeni fudbaler i reprezentativac BiH, na prošlim izborima u FSRS kandidat za predsjednika ove organizacije, kao i Darko Maletić, nekadašnji prvotimac Borca i Partizana, takođe eks reprezentativac BiH, te predstavnici Udruženja prijatelja i navijača Fudbalskog kluba Partizan Igor Suvajac i Stojan Janjetović.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je nakon prijema izjavio da su se tokom razgovora dotakli i teme 90. godina postojanja Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, gdje su gosti ponudili svoje učešće i saradnju u organizaciji utakmica za proslavu, sa željom da dođe prva ekipa Partizana da odigra u Prijedoru prijateljsku utakmicu i uveliča jubilej našeg kluba.

„Takođe, predstavili su i svoj humanitarni rad. Cijenim da se još jedna zdrava struktura ljudi objedinila oko onoga što voli, a to je fudbal. Grad Prijedor podržava sve ideje i pozitivne ljude kojima je cilj najmlađa populacija i da djeca zdravo rastu i razvijaju se dobrim shvatanjima života i pozitivnim rezonima. I ubuduće ćemo podržavati sve ove aktivnosti”, istakao je gradonačelnik Đaković, kojem je uručen i šal Fudbalskog kluba “Partizan”, odnosno članska karta Udruženja.

Petar Jelić, sin dr Milana Jelića, nekada predsjednika Republike Srpske i fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH poslije sastanka u Prijedoru rekao je da je došao na poziv prijatelja da svojim ličnim poznanstvima i vezama pokuša da dogovori gostovanje Fudbalskog kluba „Partizan“ u Prijedoru povodom rođendana Rudar-Prijedora.

„Za ovakve stvari ću uvijek biti na raspolaganju svima u Republici Srpskoj i za sve klubove. Rudar-Prijedor je sinonim jednog trajanja i klub bogate istorije i tradicije i zaslužuje u godini jubileja da odigra velike utakmice sa velikanima srpskog fudbala, ne samo s Partizanom već i Crvenom zvezdom, Vojvodinom i svim ostalim renomiranim klubovima“, izjavio je Jelić.

Prijedorgrad.org