Goran Knežević (44) i njegova bivša supruga Sanja Knežević (38) iz Prijedora, te Tomislav Mastikosa (42) iz Brčkog uhapšeni su u srijedu u policijskoj akciji „Loan“ zbog zelenaštva.

Kako srpskainfo.com, portal „EuroBlica“ saznaje, Goran Knežević je uhapšen oko 10 časova, u jednom od najpopularnijih kafića u centru Prijedora. U ovom gradu uhapšena je i Sanja, dok je Mastikosa priveden u Brčkom.

Prema informacijama „EuroBlica“ Goran je bio organizator i vođa zelenaštva pomoću kojeg je ovaj trojac za nekoliko stotina hiljada maraka oštetio desetine građana Prijedora.

-Goran je živio na visokoj nozi, vozio je i skupocjeni terenac „audi Q7“. Osim što je žrtvama uzimao ogromne količine novca, on ih je tukao i prijetio kada više nisu mogli da mu vraćaju novac – kaže izvor blizak istrazi.

Zanimljivo je bilo privođenje Kneževića. Prema nezvaničnim saznanjima, upao je u zamku kada je došao u kafić gdje ga je čekao jedan od dužnika, koji je navodno planirao da mu vrati novac.

Taman kada su počeli pričati oko vraćanja novca, u tom trenutku u kafić su upali policajci, koji su uhapsili Kneževića, a prilikom pretresa kod njega je nađeno nekoliko hiljada maraka.

-U jednom trenutku u kafiću su upali policajci sa fantomkama na glavi koji su odmah prišli krupnom čovjeku koji je sjedio za jednim stolom. U samo par sekundi primjetio sam da je taj čovjek na podu i da mu stavljaju lisice. Policajci su odradili sve veoma profesionalnuo i izgledalo je kao u filmu – kaže jedan od očevidaca hapšenja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Goran Mikanović izjavio je da je akcija pokrenuta nakon što su policijski službenici prikupili određena operativna saznanja.

-Akcija traje unazad četiri-pet mjeseci, mada imamo osnov sumnje da su se osumnjičeni i duži period od toga, bavili ovim krivičnim djelom. U toku kriminalističke obrade ćemo utvrditi okviran ili tačan iznos štete koja je nastupila ovim krivičnim djelom- pojasnio je Mikanović.

Dodao je da su osumnjičeni, kao fizička lica, veliki iznos novca davali u zajam uz enormno visoke kamate građanima, te da će nakon kriminalističke obrade biti poznato da li među oštećenima ima i preduzeća.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić izjavio je da su uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor, i po naredbi sudije Osnovnog suda Prijedor, pretreseni stambeni objekti osumnjičenih.

– Pozivamo oštećene da to prijave policiji jer ovo krivično djelo, odnosno zelenaštvo, građani rijetko ili nikako ne prijavljuju. Stvaran broj oštećenih je možda i veći od onog kojim mi sada raspolažemo-rekao je Ivanić.

Iz Policijske uprave Prijedor kažu da je Knežević višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela. On je do sada hapšen zbog droge, oružja, ali i porodičnog nasilja.

Prije četiri mjeseca policijski službenici u njegovom stanu pronašli veliku količinu oružja, koji su pretresli nakon što je pretio tada prijetio bivšoj supruzi Sanji.

Oduzet arsenal oružja

Prilikom pretresa prostorija koje koristi Goran Knežević policija je ranije pronašla i privremeno oduzela tri pištolja, jednu automatsku pušku, 510 metaka različitog kalibra, dvije ručne bombe i jedan raketni bacač ”zolja’.

Zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija , Kneževiću je u tada novembru određen pritvor u trajanju do 30 dana.

EuroBlic-srpskainfo.com