amira ganic-arhivaTuristička organizacija grada Prijedora raspisala je konkurs za izbor najbolje turističke fotografije urađene na području grada Prijedora koja će se koristiti u svrhu promocije turističkih vrijednosti i predstavljati grad kao turističku destinaciju.

Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić rekla je da se ovakav konkurs raspisuje po prvi put.

“Nadamo se dobrom odzivu, kao i dobroj posjećenosti izložbe 50 radova koji uđu u uži izbor, a koju ćemo organizovati krajem jula u okviru manifestacije `Zlatne ruke Potkozarja`”, kazala je Ganić Srni.

Teme konkursa su prirodne ljepote – planina Kozara, Nacionalni park “Kozara”, rijeka Sana, jezera i slično; aktivan odmor – biciklizam, pješačenje, planinarenje, lov, ribolov, skijanje, seoski turizam i slično; kultura, umjetnost, znamenitosti, objekti, ulice, privredne, turističke, sportske i kulturne manifestacije, događaji i običaji.

Pravo učešća na konkursu imaju sva pravna i fizička lica, a svaki učesnik ima pravo dostaviti po tri rada u kategorijima pojedinačna turistička fotografija i kolekcija turističkih fotografija koja može da sadrži do četiri fotografije.

Fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele. U obzir će se uzimati materijali koji do sada nisu korišteni u druge propagandne svrhe, a autorska prava prelaze na Turističku organizaciju grada Prijedora, ostaju u trajnom vlasništvu i koristiće se u promotivne, nekomercijalne svrhe.

Za najbolju pojedinačnu turističku fotografiju prva nagrada je 400 KM i vikend boravak za šest osoba u bungalovima Nacionalnog parka “Kozara”, druga nagrada 200 KM i treća 100 KM.

Za najbolju kolekciju turističkih fotografija prva nagrada je 500 KM i vikend boravak za šest osoba u bungalovima Nacionalnog parka “Kozara”, druga nagrada 250 KM i treća 100 KM.

Konkurs je otvoren do 30. juna ove godine, objavljen je u novom broju lokalnih sedmičnih novina “Kozarski vjesnik”, na oglasnim pločama gradske uprave i na službenim internet stranicama grada Prijedora www.prijedorgrad.org i Turističke organizacije grada Prijedora www.visitprijedor.com.

SRNA

Foto – arhiva