Izvještaj o hidrološkoj situaciji na području grada Prijedora na dan 21.03.2018. godine

Uvidom u stanje vodostaja vodotoka na području grada Prijedora dana 21.03.2018. godine u 07,00 časova utvrđeno je sljedeće:

1.U toku noći došlo je do pada vodostaja tako da trenutno vodostaj rijeke Sane iznosi oko 362cm.

2. Obzirom na značajno smanjen intenzitet padavina na slivnom području rijeke Sane i na području grada Prijedora i pad temperature očekuje se dalji pad vodostaja rijeke Sane i drugih vodotoka na području grada Prijedora.

3.Svi putni pravci u zonama koje su bile zahvaćene poplavom su prohodni.

4.Još uvijek je prisutno zadržavanje površinskih voda na područjima zahvaćenim poplavom što je posebno izraženo u naselju Tukovi iza kuća Antonića gdje je u toku predhodnog dana vršeno ispumpavanje površinskih voda od strane Teritorijalne vatrogasne jedinice.
U dijelu naselja Tukovi i dalje je prisutan problem prodora i izlijevanja vode iz kanalizacionog sistema koji ugrožava nekoliko stambenih objekata u ulici Novosadskoj.

5.U toku prethodnog dana službe zaštite i spasavanja su bile u funkciji preduzimanja potrebnih mjera zaštite u skladu sa zaključcima Gradonačelnika Grada Prijedora za stanje redovne odbrane od poplava.

6.U narednom periodu neophodno ja da svi subjekti uključeni u zaštitu i spasavanje kontinuirano izvršavaju zadatke a u skladu sa potrebama stanovništva, prama utvrđenim mjerama i zaključcima Gradonačelnika Grada Prijedora za stanje redovne odbrane od poplava.

Šef Odsjeka Dušan Vranješ