Omarska je u prvom proljetnom kolu savladala Laktaše sa 3-0. Susret je odigran po veoma teškom i natopljenom terenu, ali su igrači obe ekipe pokazali veoma požrtvovanu i borbenu igru i u potpunosti zadovoljili malobrojne promrzle gledaoce.

Obje ekipe su ušle ofanzivno u utakmicu, a ispostavilo se da je utakmica odlučena u prvih trideset minuta. Prvu priliku za Omarsku je imao Panić koji je ušao u šesnaesterac, šutirao malo iskosa, ali je lopta fijuknula tik kraj stative.

U 14. minuti Panić je fauliran u šesnaestercu, a sudija Aleksić je pokazao na penal. Siguran izvođač je bio Romanić Darko i pogodio za 1:0.

Nakon toga, gosti su preuzeli inicijativu i stvorili jednu dobru priliku. Međutim u 23. minuti Hrvaćanin se našao u izglednoj šansi, ali ga sa leđa ruši Šavija. Sudija ponovo pokazuje na jedanaesterac, a Šaviji direktan crveni karton.

Gosti su imali mnogo prigovora na taj penal, smatramo potpuno neosnovano, jer su penal i crveni karton potpuno ispravno dosuđeni. Bilo kako bilo, loptu je ponovo uzeo Romanić Darko i pogodio za 2-0. Ispostavilo se da je tako utakmica odlučena, jer Laktaši sa igračem manje nisu mogli ozbiljnije ugroziti vođstvo Omarske.

U drugom poluvremenu, Omarska je čuvala loptu i prednost, a Laktaši su se po teškom terenu patili da ozbiljnije ugroze gol Omarske. Stvorili su jednu ozbiljnu šansu, ali je nisu iskoristili. Konačan rezultat je postavo Krecelj u poslednjim trenucima utakmice. Zdjelar je izveo korner, najviši u skoku je bio Krecelj i pogodio za konačnih 3-0.

Dakle, Omarska je odlično počela drugi dio sezone i sa dosta optmizma dočekuje sledeće utakmice. Treba zaista pohvaliti igrače koji su na utakmici pokazali veliku borbenost i požrtvovanje po veoma teškom terenu.

Nadamo se da će se napokon popravti i vremenske prilike pa da će se moći normalno trenirati (mada je prognoza vrlo kišovita). U sljedećem kolu Omarska gostuje u Novom Gradu, a Laktaši dočekuju Borac iz Šamca.

Omarska: Laktaši 3-0

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 50
Sudija: Aleksić Nemanja (Banjaluka)
Strijelci: Romanić Darko u 14. i 25., Krecelj u 90.minuti
Žuti kartoni: Rosić Đ, Nišević Dejan, Grahovac (Omarska), Bursać, Radetić (Laktaši)
Crveni karton: Šavija (Laktaši u 23.minuti, povlačenje Hrvaćanina u gol šansi)

Omarska:
Jokić, Romanić Bojan, Nišević Dejan, Romanić Darko (Nišević Nemanja), Panić (Krecelj), Grahovac, Anđić, Rosić B, Rosić Đ, Hrvaćanin (Zdjelar), Višić
Trener: Vuleta Milenko

Laktaši:
Metlar, Telić, Šipovac, Bajić, Trninić, Šavija, Radetić, Bursać, Lekić, Banjac, Keleman
Trener: Bajić Miljan

FK Omarska