prezentacija namjestaja-humanitarni reciklažnik (1)Omladinsko humanitarno udruženje „Čisto srce“ iz Prijedora je protekle sedmice održalo kratku prezentaciju dijela namještaja koji je namijenjen poplavljenim socijalno-ugroženim porodicama sa troje ili više djece u gradu Prijedoru.

Projekat „Humanitarni reciklažnik“ tokom kojeg je nastao pomenuti namještaj finansiran je od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva i Švedske ambasade kroz Program malih grantova.

Vrijednost projekta je 5.000 KM, a namještaj se pravio od recikliranog materijala, spužve i paleta.

Prisutnima su predstavljeni kreveti, police, stolovi, vješalice, taburei koji su pravljeni od pomenutih materijala.

Osim volontera „Čistog srca“ u pravljenju namještaja učestvovali su i građani Mjesne zajednice Raškovac u kojoj su smještene prostorije ove omladinske organizacije.

Prezentaciji namještaja prisustvovali su predstavnici kancelarije OSCE-a u Prijedoru, Udruženja građana „DON“ Prijedor, Fondacije „Zajednički put“ Prijedor, odbornica u lokalnom parlamentu Azra Pašalić te volonteri organizacije.

U toku prethodnih mjeseci, odrađene su radionice pravljenja namještaja, kao i podjela namještaja porodicama, koja traje i ovih dana.

Ovaj projekat podržao je i British Council u BiH, Narodno pozorište Sarajevo i Festival MESS, a sredstva za akciju su obezbjeđena od prodaje karata predstave „Hamlet“ Shakespeare’s Globe.

British Councile je podržao projekat sa novčanim iznosom od 1.500KM.

Omladinsko humanitarno udruženje „Čisto srce“ iz Prijedora se zahvaljuje donatorima, kao i svim volonterima organizacije te svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić i OHU „Čisto srce“ Prijedor
prezentacija namjestaja-humanitarni reciklažnik (2) prezentacija namjestaja-humanitarni reciklažnik (3) prezentacija namjestaja-humanitarni reciklažnik (4) prezentacija namjestaja-humanitarni reciklažnik (5) prezentacija namjestaja-humanitarni reciklažnik (6)