Nepuna dva minuta trajala je pljačka zlatare “Stojanović” u Prijedoru, odakle je, prijeteći radnici skraćenom puškom, razbojnik pokupio zasad neutvrđenu količinu zlata, a zatim pobjegao.

To je za “Nezavisne” potvrdio izvor upućen u detalje ovog razbojništva, koje se u centru Prijedora odigralo u petak oko devet časova.

“Sve je snimila kamera i snimak je predat policiji”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Miroslav Stojanović, vlasnik zlatare, potvrdio je da je u svemu najbitnije to što radnica nije povrijeđena.

“Ona je dobro, hvala bogu. Malo je potresena i isprepadana. Prijetio joj je oružjem, ali, srećom, nije povrijeđena”, rekao je Stojanović.

Po njegovim riječima, ovo je prvi put da se njegova zlatara našla na meti lopova, a koliku mu je štetu napravio, zasad nije poznato.

“Evo, upravo radimo popis. Zaista vam ne mogu reći više detalja kako ne bih ugrozio istragu”, kazao je Stojanović.

Više izvora u petak je potvrdilo da je pljačkaš, prijeteći radnici Z.M. oružjem, tražio od nje da mu preda nakit. Pare nije ukrao.

Kako saznajemo, bio je tek djelimično maskiran. Iako se u prvi mah činilo da ima šal preko usta, ispostavilo se, ipak, da je na glavi imao pletenu kapu, s tim što je dio lica zaštitio i kragnom od jakne.

Trgovci čije su radnje u blizini opljačkane zlatare ispričali su da nisu primijetili ništa sumnjivo, sve do momenta kada se oglasio alarm. Alarm se, svjedoče, potom čuo duže vrijeme.

Iz prijedoske policije kazali su da se razbojništvo dogodilo oko 9.10.

“Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je nepoznato maskirano lice, uz prijetnju oružjem, ukralo određenu količinu zlatnog nakita, zasad neutvrđene vrijednosti”, rekli su iz PU Prijedor.

O svemu je, dodaje se, upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

“Tužilac je izašao na lice mjesta i uz njegov nadzor policajci preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska osumnjičenog”, saopštila je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Veći broj policajaca učestvovao je u uviđaju, a oni i njihove kolege ujedno su se prihvatili novog posla – potrage za lopovom.

Nezavisne novine