Na „Večeri kulturnog stvaralaštva“, održanoj 16. marta 2018. godine u prepunoj sali doma kulture u Omarskoj nastupilo je više od 100 učesnika.

Program su otvorili mališani vrtića „Palčić“, koji su se predstavili spletom pjesama, igara i recitacija.

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ dočarali su „Izokrenutu priču“ Branka Ćopića, a stihovima pjesama „Strepnja“ i „Sreća“, podsjetili su na našu veliku pjesnikinju Desanku Maksimović.

Brojna publika pjevala je zajedno sa školskim horom i vokalnom solistkinjom Sofijom Predojević.

Mihajlo Gavranović (harmonika), Benjamin Stanojević (gitara) i Stefan Lazić (harmonika), učenici Muzičke škole „Savo Balaban“ – Područno odjeljenje Omarska, izveli su kompozicije s kojima su pobjedili na školskom takmičenju.

Članovi mlađe i starije dječije folklorne grupe KUD „Omarska“, u pratnji orkestra društva, predstavili su se igrama iz Gruže i okoline Leskovca.

Program su, potkozarskom izvornom pjesmom, zatvorili članovi muške izvorne grupe KUD „Omarska“.

Brojnim posjetiocima, u ime gradonačelnika, pokrovitelja manifestacije, obratio se zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš.

On je istakao veliki značaj „Večeri kulturnog stvaralaštva“ za društveni život naših mjesnih zajednica, kao i za podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca svih generacija, posebno mladih.

Prijatelji manifestacije su „Tvornica keksa MIRA, članica KRAŠ grupe i „Autotransport“ Prijedor.

Teks I foto – Saša Goronja
Foto – Ranko Anđić