Šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac je tokom februara i marta podneo dvije disciplinske prijave protiv prvotimca Nemanje Vejnovića, ali će pomenuti defanzivac najvjerovatnije ostati u klubu.

Juče je zasjedala Disciplinska komisija, a zatim i Upravni odbor kluba, poslije čega je konstantovano da se prema igraču sa amaterskim ugovorom, što je slučaj s Vejnovićem, ne mogu primjeniti mjere iz disciplinskog pravilnika namijenjenog samo za profesionalce, te da će se s njim obaviti razgovor.

– Komisija je konstatovala da po važećem Disciplinskom pravilniku od 2. novembra 2017. godine ne postoji pravni osnov za izricanje disciplinske mjere prema. Razlog je što su Pravilnikom regulisani disciplinski prekršaji, disciplinska odgovornost, disciplinske sankcije i pravila samo za igrače sa statusom profesionalca, a ne za igrače sa amaterskim ugovorima. Imajući u vidu navedeno nedvosmisleno je da se nisu stekli uslovi da Disciplinska komisija postupi po prijavama Šefa stručnog štaba. Ovim putem komisija predlaže da, u cilju obezbjeđenja nesmetanog funkcionisanja kluba i održavanja discipline unutar igračkog kadra, Upravni odbor u što kraćem vremenu donese novi disciplinski pravilnik“, stoji u dpisu koji su klupski disciplinari uputili Upravnom odboru Rudar-Prijedora.

Sam Vejnović, koji je istakao da će najvjerovatnije napustiti klub jer nije zadovoljan uslovima, kaže da čeka razgovor s čelnicima.

– Ne znam šta da kažem, čekam da me pozovu na razgovor, a poslije toga ću moći da iznesem svoj stav – rekao je Vejnović.

Predsjednik Rudar-Prijedora Dalibor Majkić je takođe potvrdio da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa Nemanjom Vejnovićem.

EuroBlic