Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradu tri lica, što je rezultiralo rasvijetljavanjem tri krivična djela, počinjena u vremenskom periodu od 06.03.2018. do 13.03.2018. godine, na području Prijedora i Kostajnice.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice A.S. (1993) iz Prijedora, počinilo krivično djelo „Teška krađa“ na način da je u toku noći 06.03.2018. godine, nasilnim putem ušlo u unutrašnjost trgovačke radnje u Prijedoru, odakle je otuđilo određenu količinu cigareta različitih vrsta i manju količinu kovanog novca. Izvršenim pretresanjem stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Daljim radom na rasvijetljavanju okolnosti izvršenja krivičnih djela, utvrđeno je da je osumnjičeno lice S.B. (1994) iz Prijedora, dana 08.03.2018. godine, počinilo krivično djelo „Razbojnička krađa“, gdje je tom prilikom u Prijedoru u trgovačkoj radnji, iz kase otuđilo novac u iznosu od oko 500 KM, nakon čega je u namjeri da zadrži otuđeni novac, nad radnicom trgovačke radnje upotrijebilo fizičku snagu.

U nastavku aktivnosti izvršena je kriminalistička obrada lica B.S. (1994) i D.M. (1998) iz Kostajnice, te je utvrđeno da su osumnjičeni dana 13.03.2018. godine, nasilnim putem ušla u unutrašnjost prodajnog prostora u Kostajnici, odakle su otuđila određenu količinu novca, čime su počinila krivično djelo „Teška krađa“.

Dio otuđenog novca je pronađen i privremeno oduzet od lica B.S.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor,protiv lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

PU Prijedor