Izlazak albuma „U nedogled“, video spot za pesmu „Para“, večerašnja svirka u „Rok Simfoniji“ i svaki ton koji ubuduće odsviramo kao „Tattoo“ naša je posveta i hvala Mikši, kaže Mihajlo Vukić, član benda „Tattoo“

Kultni prijedorski bend ostao je prošle godine bez Dalibora Popovića Mikše, jednog od osnivača benda, koji je iznenada preminuo u 37. godini od posljedica srčanog udara. Talentovani muzičar, slikar i režiser bio je dobri duh ovog prijedorskog benda zadužen za vokale, saksfon i gitare, a smrt je došla po njega u momentu kada se očekivao izlazak njihovog četvrtog albuma za muzičku produkciju RTRS.

Ostali članovi benda su odlučili da nastave dalje, jer bi po njihovim rečima sve drugo bila kukavička predaja i povlačenje, što Mikšin život i djelo nisu zaslužili, zbog čega je novi album posvećen njihovom tragično preminulom prijatelju.

Mihajlo Vukić, basista benda, kaže da se nakon prvobitnog šoka što su izgubili prije svega prijatelja, a zatim i čovjeka, koji je bio duša ovog benda, ostali članovi benda riješili da se potrude da se njegov rad ne zaboravi.

– Iskreno, prvih mjeseci bili smo se u strahovitom šoku, pomiješanih emocija i nismo znali kako da reagujemo na ovu tragediju. Ono što smo zajedno shvatili jeste to da ne smijemo dozvoliti da se Mikšin muzički i umjetnički rad zaboravi, jer on nije bio samo član benda, nego naš prijatelj i duša ovog benda. Čovjek čija je energija i rad mnogo puta pokretala nas ostale kada smo mislili da napustimo muziku i znamo da bi bio razočaran u nas ako odustanemo. Moram se zahvaliti RTRS i muzičkoj produkciji ove kuće što je stala iza nas i što su uložili mnogo truda i sredstava da ovaj album i video spot za pesmu “Para” ugleda svjetlo dana – kaže Vukić i dodaje da je video spot za ovu pjesmu urađen po idejama koji je Mikša pred smrt dao režiseru spota Ognjenu Radumilu.

– Mikša je u razgovoru sa režiserom Ognjenom, inače njegovim kolegom sa Akademije umjetnosti, dao ideje za spot, nažalost smrt je zaustavila njegovu realizaciju, pa je Ognjen uskočio kao režiser. Obavio je sjajan posao upravo kroz kombinaciju Mikšinih kolažnih radova i živih kadrova, odlično je uhvaćena atmosfera pjesme i uspješno prenesena ideja stihova – kaže basista “Tatoo”.

Vukić kaže da je album na neki način instiktivno zaokružio priču benda kroz povratak zvuku i energiji koncerata koji su proslavili “Tattoo”.

– Sam nastanak albuma protekao je u jednoj prilično haotičnoj situaciji na relaciji Beograd-Prijedor, kroz prave podvige kako bi zajedno držali probe i komponovali pjesme. Odlazak u mostarski studio “Pavarati” kako bi snimili par pjesama pretvorio se u snimanje kompletnog albuma, koji je na neki način označio povratak našim live korijenima i na neki čudan, gotovo inistiktivan način zaokružio priču oko benda. Album ima definitivno ima duh i atmosferu naših živih svirki, a ovaj bend je u tom segementu uvijek bio najači- kaže Vukić i dodaje da se bend neće zaustaviti na ovom albumu.

– Imamo urađene demo snimke sa Mikšinim pjesmama za peti album. Tražićemo pomoć naših prijatelja koji će biti uz nas na ovim tribute svirkama, kako bi ove snimke pretvorili u peti album i nadam se da ćemo sljedeće godine i njega slušati uživo. To će biti naš dug našem prijatelju, jer dok bude ovog benda i njegovih pjesama, Mikša će biti živ za sve ljude koji su voljeli i cijenili njegovu muziku – izričit je Vukić

ANT “Tattoo Tribute Night”

“Tattoo Tribute Night“ posvećena Daliboru Popoviću Mikši i promociju spota za singl “Para” počinje večeras od 19 časova u klubu “Rock Symphony” u Banjaluci.

Pored “Tattoo Acoustic”, nastupiće prijatelji i kolege benda: “Sopot”, “Ultrazvuk”, “Tupas Mene”, “Lady D”, “Balkan Ekspres”, te Vanja Mišić i Maja Tatić. Premijerno prikazivanje spota zakazano je na RTRS u utorak, u 20 časova i 10 minuta.

EuroBlic