Prijedorska grupa Tatu u multimedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske, promovisala je album “U nebogled”. Ovo je četvrti album prijedorskog sastava, a prvi koji su izdali za produkcijsku kuću Radio-televizije Republike Srpske.

Muziku je lako udahnuti, jer se radi o umjetnosti koja ne poznaje granice. Stvaraoci odlaze, ali njihova djela ostaju nama na čuvanje. Dalibor Popović Mikša, umjetnost je živio. To se osjeti u svim njegovim djelima.

Album “U nebogled” izrodio je izuzetne pjesme. Sada je došao red da publika čuje singl “Para”. Spot je rađen pod palicom produkcijske kuće Radio-televizije Republike Srpske i svojevrstan je omaž velikom čovjeku koji nas je prerano napustio.

– Čitava ova situacija je izuzetno dirljiva i jedno veliko hvala RTRS-u za sav angažman oko grupe Tatu. Mi ćemo i dalje ostati skromni kao što smo i bili – rekao je Mihajlo Vukić, član ove grupe.

Maja Tatić, urednik Muzičke produkcije RTRS-a, istakla je da će i naredni albumi grupe Tatu biti rađeni sa istim žarom, uz sjećanje i zahvalnost Daliboru Popoviću Mikši.

“Tatu tribjut najt” biće održan sutra u banjalučkom Rok simfoni kafeu, s početkom u 19.00 časova. Brojne kolege, prijatelji i istinski poštovaoci grupe Tatu, muzikom će začiniti ovo intimno druženje.

– Pozivamo sve ljude da nam se pridruže i da na neki način Tribjut najt, omaž posvećen Mikši, uveličamo i pokažemo koliko je njegov rad i rad benda Tatu bitan – rekla je Dunja Ivić, producent u Sektoru promocije Radio-televizije Republike Srpske.

Singl “Para” prijedorskog sastava Tatu premijerno će biti prikazan sutra, u 20.10 časova, na programu Radio-televizije Republike Srpske.

RTRS